Never let go – anbefalt-bok

never let go

Lyst å lese en bok om trening og kosthold som ikke bare er oppramsinger og tørre fakta? Da er nok “Never let go” av Dan John noe for deg. 

Forfatteren av boken, Dan John, har drevet med styrketrening, olympiske løft, friidrett, kettlebell og alt mulig annet innenfor treningsverden. Han har forsøkt det meste av treningsformer og dietter, og sitter igjen med masse kunnskap om hva som fungerer og ikke. Spesielt for deg som er ny innen trening vil denne boken spare deg masse tid og unødvendig bruk av energi.

“Never let go” vil lære deg mer om:

  • hvordan du skal bli sterkere, slankere og raskere
  • hvordan du kan motivere deg selv og andre
  • viktigheten av å sette deg mål – og hvordan du skal nå dem
  • hvordan du kan trene hjemme og ute i naturen
  • hvordan du kan gjennomføre effektive treningsøkter når du har lite tid
  • trening med frivekter og olympiske løft
  • kettlebell-trening
  • ekstreme dietter og treningsmetoder
  • hvordan du skal forholde deg til alle de nye treningsformene og kostholdstipsene
  • og mye, mye mer

Det som kanskje er det beste med boka er hvordan den motiverer deg til å trene og forsøke det du nettopp har lest om. For hvert kapittel vil du sitte igjen med noe nytt og spennende som du får lyst til å prøve umiddelbart. Få bøker i samme sjanger har gitt meg den samme lysten til å trene, samtidig som den er både lærerik og underholdende.

Store deler av boken er tidligere utgitte artikler som han nå har flettet sammen til en bok. Forfatteren har en spesiell evne til å forklare kompliserte temaer og metoder på en enkel og forståelig måte ved å bruke hverdagslig språk og gode metaforer.

Han har helt klart hatt fokus på å fortelle på en personlig måte slik at den skiller seg fra typiske fagbøker og manualer om hvordan man skal trene og spise. Han forteller heller om ting han har hørt om, forsøkt selv og med andre, og om det hadde noe for seg eller ikke. Det hele krydres med en stor dose selvinnsikt og selvironi, noe som er et stort pluss i min bok.

Her har du noen sitater fra boken som gir deg et lite innblikk i hvordan og om hva han skriver:

Et enkelt, men samtidig vanskelig spørsmål fra side 348:

When discussing goals in this light …

Look at the rewards.

Look at your behavior.

Does your behavior match your rewards?

Fra side 91:

Then, Billy goes to a workshop or, worse, reads one of my articles.  You see, Billy doesn’t have a systematic education.  He never learned to squat correctly, deadlift correctly, nor learned the basics of the sport.  He doesn’t eat breakfast because he’s on The Warrior Diet; he drinks five Super Huge Gulps of cola a day because he heard that was the best way to get creatine to work; and he thinks the only way to get a bodyweight bench press is to be on drugs.

Brutalt ærlig på side 154:

Every time I post strength standards, I always get at least one fretful email: Danny, I’m an adult and I can’t do these lifts!  This will be followed by a seven-page description of the guy’s current training protocol including the letters “A” and “B” and several mentions of cadence and joint-rehab work.

My answer: You’re too damned weak.  Toss out all that crap and add some plates!

Fra side 358:

The kicker is, you can make great progress without these options.  I learned this the hard way a decade ago.  I’d found the perfect gym.  Squat racks as far as the eye could see, platforms all loaded with Olympic bars and bumper plates, a sprinting track, boxes for jumping, an area to stretch, and a clientele that included NBA players and Olympians from several countries.  Each workout was an insight into the Olympics and the world of professional athletics.

Of course, it closed.

I was left having to train at home with a terrible bar I got at a garage sale, two thirty-five-pound plates and two twenty-five-pound plates … a total of 165 pounds.  My options were just a wee bit limited.  During the next six months, I made the best progress of my life.  Why?  I had no choice!  I had to make do and work hard!

Her har du et utdrag fra side 232 om hvorfor alt har en tendens til å virke – for en periode.

The subtle, secret truth few in the world of strength training want to admit is this: For six weeks or so, everything works.  All the strength-training books and articles on the dusty shelves of Portland State University, Arizona State University, Utah State University, Dennison College and several other schools I wasted so much of my life flipping through; all the prime movers of the isometric craze of the early 1960’s, as well as the key figures in the Nautilus movement with whom I talked … they’re all right!  They’re right for about six weeks.

Om du har en viss interesse for trening, har trent lenge eller nettopp begynt- vil du nok like denne boken!

5 thoughts on “Never let go – anbefalt-bok

Leave a Reply

%d bloggers like this: